Jul 4, 2012

Suami buat muka ketat bila sebut malam Jumaat


Assalammualaikum.....

Tersenyum seketika apabila teringatkan kejadian siang tadi. Kalau pagi lagi aku dah sengal habis satu hari aku terserlah kesengalannya...Pagi nie aku agak sibuk memproses order customer.. Bila dah siap packing barang, aku pun keluar untuk pergi menghantar.. Selalu kalau nak keluar rumah aku akan terus sarungkan kasut.. Dan kebiasaanya kalau memandu sendiri aku akan pastikan memakai kasut high heel atau wedges. Al maklum la aku nie terlebih tinggi sangat hahahahaha.Tapi tadi lepas kunci rumah aku terus angkat barang masuk ke dalam kereta dengan pakai selipar biasa..Lepas panaskan enjin kereta , buka pagar dan berlalu begitu saja.. Mujur juga bukan selipar en.hubby kalau x confirm jadi badut kejap..

Sampai tempat yang nak di tuju , time nak keluar kereta baru aku perasan aku pakai selipar biasa..Patut la dari tadi aku rasa x selesa bawa kereta.. rasa macam terlebih depan pulak aku duduk hahahaha.. Tapi buat muka slumber dengan harapan orang bukan nak tengok aku pakai kasut apa pun kan..Dah settle semua, baru terasa perut lapar dan terfikir nak makan mee kari Hayaki..So menuju la aku ke Hayaki.. Hari nie aku memandu agak kekok sikit..asyik kena hon je dengan orang , ye la selalu kalau nak bagi signal belah kanan , nie tiba-tiba belah kiri..Bila sampai simpang nak bagi signal , wiper yang berfungsi.. Dua tiga kali juga kena.. dah set dalam otak pun jadi jugak..camner huhuhu....

Ok abaikan pasal signal tue..Dah sampai tempat yang aku nak makan tue sekali aku boleh lupa pulak..Yang best aku leh fikir asal aku ikut jalan Wakaf Mek Zainab pulak..Nak beli makanan kat Zakini semalam dah beli so aku pun terus ikut jalan belakang , ikut Taman Tengku Anis..Dah sampai kat Jalan pegkalan Chepa baru aku teringat, ya Allah aku nak pergi Hayaki tadi nak makan mee kari..Hrmmm..camner la boleh lupa! malas nak pusing balik , dah la jauh tambah jalan jem lagi, ye la time budak balik sekolah...

Ok bila dah sampai dan dah parking kereta tiba-tiba fon berbunyi.. dah la time tu aku lapar tambah hangin lagi sebab terlupa..ye la dah macam orang hilang arah tuju je tadi huhu! Angkat fon tengok client call... Tujuan call just nak dapatkan no telifon partner aku.. So aku dengan confident kasi la no yang di minta.. lepas je habis perbualan aku pun nak ambil la barang lain sekali berbunyi pulak hp lagi satu.. yang bestnya aku boleh x perasan no yang call tue dan terus jawab dengan slumber. Sekali cina tadi yang call dan jawab hei amoi ini nombor you , apasai u kasi no you..i mau no telifon kawan u la..Aku terdiam seketika sambil ketawa kecil , dalam aku nak kasi nombor partner aku tue tiba-tiba cina tu tanya aku.. amoi u pening ke?? Aku ketawa besar sambil berkata sorry i tersilap la hahahahaha......

Ok settle kejadian sengal aku..Petang masa hubby nak balik aku dok sibuk basuh pinggan mangkuk. sebab semalam x de air..hubby pulak sampai terus ke dapur sambil bertanya pada aku.. " mama malam nie malam apa , wah dengan confident aku jawab.. malam jumaat sambil buat muka gatai hahaha..." padahal malam nie malam khamis hahaha...sengal x hingat :) hubby tanya lagi malam ni malam apa?? 3 kali dia repeat dengan buat muka seriusnya.. dalam hati berkata dia ni nak bergurau ke apa ni....Terus terfikir malam nie malam nisfu syaaban.. baru hubby senyum haaa malam nisfu syaaban kena buat apa.... x sempat aku jawab dia yang terangkan apa yang patut buat...excited sangat nak ingatkan bini sampai-sampai je rumah terus kasi tahu..

Lepas solat maghrib tadi kami sama-sama baca yasin..berdoa dan mohon agar apa yang kami hajatkan di makbulkan olehNya.. So di kesempatan ini aku dan juga suami ingin memohon maaf kepada rakan blogger mahupun pembaca blog SINAR RAUDAH..sekiranya ada salah silap samaada di sengajakan mahupun tidak..Semoga mendapat rahmat dan keberkatan dariNya..amin





10 comments:

Hazwan said...

x sabar letew

Hudalatip said...

Salam nisfu syaaban yea amy, minta maaf kalau ada buat salah dan silap ke samaada secara sengaja atau tak sengaja..

zulkbo said...

salam..
moga di berkati kedua
pasangan ini..saling melengkapi :)

eelobor said...

tak dan-dan..... huhuhu

Kakcik Seroja said...

Semoga Allah SWT makbulkan segala doa yang Amy dan suami pohonkan. Amin. :)

eima said...

sama la kita amy ... aku doakan semoga ape yg ko hajati dimakbulkan dan insyaallah ko dimurahkan rezeki dr segi kemewahan & zuriat ....insyaallah

Sheherazade said...

pia pon mintak maaf jika ada salah silap.bgs suami amy

Bionic women said...

me pun minta maaf segala kesilapan, kekasaran kata dan sebagainya sepanjang kenal amy yea...huhuhu..
semoga amalan kita berikutnya lebih diberkati, lebih dari sebelulmnya

☾SHiemaCMa☾ said...

ehehe...1 hari yg penuh dugaan...pening jugak gitu..

alhamdulillah...sama2 kita amy :)

ct rahani said...

salam nisfu syaaban amy.. sama la kiter minta maaf jugak klu ader salah silap sepanjang kenal kt alam maya nih yer.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Belog KAK AMY Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign