May 5, 2011

Amy syaquena Tamak !!!



Selamat petang..

Panas sungguh cuaca hari nie , tak pernah'2 aku on air cord di siang hari tapi hari nie dua tiga kali aku on sebab panas sangat. Berbahang rasa duk dalam rumah nie. Dah bape kali aku mandi untuk sejukkan badan tapi still panas juga. Alahai nie panas nak hujan ke atas panas nak kemarau.. Tekak nie asyik haus je dari tadi , tak pernah'2 aku minum ais batu tapi hari nie amek kau satu gelas besar aku sental air ais.. Puas hati !!! Masa kat luar asyik hujan je tapi bila balik sini panas. Terbalik pulak dulu sini hujan kat negeri luar panas. Nie kat sini panas kat negeri luar sejuk...huhuhuhu~

Ok la tak mau story pasal cuaca tapi aku nak story pasal business! Bukan pasal kerja aku tapi pasal aku akan melebarkan lagi sanyap aku ke business online pulak. Actually selain aku menjalankan business supply pekerja asing , aku juga ada menjalankan business secara offline. Lebih kurang macam menggali la tapi aku kira moden sikit hehehe~ Moden yang aku maksudkan , aku just letakkan barang di kawasan'2 yang menerima permintaan yang tinggi saja. Dan semua urusan ini di lakukan oleh Bonda. So far alhamdulillah ! kira aku menjadi persaing hebat menggali la. Setiap bulan collect hutang hehehehe~

Setelah di fikirkan dari pelbagai sudut akhirnya aku membuat keputusan untuk kembali aktif menjalankan business secara online. Sebelum nie aku mempunyai blog business tetapi di sebabkan aku tidak dapat memberi komitment sepenuhnya , akhirnya blog itu terpaksa di tutup. Bukan kerana tidak mendapat sambutan tetapi kerana aku tidak cukup tangan untuk menguruskan business'2 yang ada dalam satu masa.Tapi hari nie aku yakin dengan adanya bantuan Bonda dan adik perempuan aku , insyaallah semuanya dapat di handle. Ini adalah salah satu jalan untuk aku bersara menguruskan pekerja asing. So sebelum aku meletakkan jawatan adalah lebih baik aku bersiap sedia dengan back up business lain. At least kalau dah bersara nanti masih ada business lain yang aku boleh jalankan.. Betul tak!

Memang sayang nak tinggalkan business yang ada kerana bukan senang untuk kukuh seperti sekarang . Dulu aku terpaksa cari client sendiri , orang x kenal latar belakang company aku. Tapi bak kata orang kalau ada rezeki tak ke mana. Akhirnya aku mula di kenali dan tidak perlu lagi mencari client. Sedikit'2 aku mula bertapak dari projek kecil sehingga la projek besar dan di sebabkan itu bukan mudah untuk aku melepaskan business nie. Semuanya memerlukan masa. Tapi apa pun aku tetap akan bersara juga satu hari nanti.Memandangkan kerjaya aku sekarang agak merbahaya kerana aku terpaksa berdepan dengan pelbagai risiko termasuklah kesihatan aku. Doakan satu hari aku benar'2 yakin untuk melepaskan business ini ye huhuhuhu~

Ok la kepada yang sudi memberi sokongan kepada aku sudi'2kanlah diri anda berkunjung di blog business aku De'Astana Collection. Walaupun blog business ini masih belum siap sepenuhnya lagi tapi sokongan kalian amat bermakna buat aku. Insyaallah dalam masa terdekat nie aku akan cuba siapkan sepenuhnya. Pelbagai barangan lelaki , wanita dan kanak'2 boleh dapatkan di blog business aku. Terima kasih kepada yang sudi memberi sokongan.......


Note: Business dengan diri aku memang x dapat di pisahkan.. Nak tahu bagaimana aku boleh menceburi bidang perniagaan nie , nantikan di entri yang akan datang...






23 comments:

Sheherazade said...

semoga berjaya,u can do it

kagum dgn amy,amek semangat ;)

Ummi Danish said...

gud luck amy.. nnti saya intai blog online itu yerr

Noor Fatin said...

semoga berjaya kak! :)

Unknown said...

selamat maju jaya...

Sila lawat: Kaoshi Troll

eelobor said...

saya lak memang takde tokoh langsung dalam bab bisnes nie. nanti saya terjah blog baru sana

☾SHiemaCMa☾ said...

gud luck amy..

Hudalatip said...

insyaallah saya akan terus bagi sokongan pada amy!

Unknown said...

selamat malam amy..
kagum daku dgn amy....

all the best sayangku..

kak doakan apa2 bidang yang amy ceburi berjaya..
u can do it

atuk said...

Assalamualaikum Amy

moga Allah permudahkan amy

Wassalam

Penjejak Mimpi said...

Good luck Amy.. :)

azwa amani said...

nak tahuuuuuu...amboi....wanita berkerjaya hebat lah akak ni...adik suka,..

me suya said...

Kak Amy sgt rajin..
Suya tak sabar nak baca macamana akak mula ceburi bisness2 ni :)

munna said...

semoga business amy maju dan berjaya semuanya...

azhariahzuber said...

tahniah setapak lagi amy

eima said...

selamat berjaya amy...
berkat kerajinan ngan usaha insyaallah

Kakzakie Purvit said...

Alhamdulillah melangkah ke depan lagi. Lepas ini kakak terjah blog business yg baru tu...

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

gud luck amy..sy pon ada blog business..tp x sama produk dgn amy..moga kita sama² berjaya ye amy..

Unknown said...

kagum!

lalink7 said...

smogaa rezki makin bertambahhh...aminn

kurus said...

agum dgn amy .. alah pedulikan dengan apa org nak kata ok :)
mulut manusia nie x sempat kita nak katup dik .. mana2 pun mcm tu .. sooo buat x tahu jeww :))

nurkass said...

wahhh..
cayalah amy..
teruskan perjuangan demi masa depan..
kami ttp sokong..

Cik Katek said...

Good Luck lalink..Alwiz support u lalink.. ngeee....:)

Sarah Syazwani said...

good luck..haii sy nyer biz baju pun kene tutupla ni x sempat nk promote

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Belog KAK AMY Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign